fredag 19 juni 2009

Glad Midsommar!!

Idag är det midsommarafton, något som i många år har varit min favorithögtid. Kanske för att det är den enda svenska högtid som min kille gått med på att fira? Andra högtider har ju så klara rötter i kristendomen, och det är fel för honom, som muslim, att fira kristna högtider. Men en sprit- och matfest går bra! Hahahah... nä, men så länge man inte gör något som känns fel för än själv så är ju allt okej!

Hur det än är så har jag inte längre det där behovet av att fira midsommar som tidigare. Sen jag flyttade hit där jag bor nu, så har vi ju "midsommarfirande" lite då och då. Det vill säga grillkvällar med goda vänner och nåt glas rödvin. Det är midsommar för mig, men nu är det kort och gott sommar för mig!

I år blev det till att spendera midsommar här hemma. Jag har varit sjuk och är fortfarande inte helt pigg. Ville inte riskera att smitta alla på stället dit jag egentligen skulle.

Här är sista kortet som jag gjorde på pysseldagarna hos Jenny. Jag trodde att det skulle gå ganska fort att göra, eftersom jag inte skulle ha något färglagt motiv, men ack så jag bedrog mig! Satt med detta kort mer eller mindre hela söndagen.

Den fina collagestämpeln kommer från USA... Stampfransisco eller nåt heter företaget. Papperet köpte jag från Pappersvinden på mässan här i Gävle, med något liknande i tankarna. Swirlen och vad-det-nu-heter "gångjärnet" är i grungeboard och både chalkade och embossade och bankade lite på. Blev jättenöjd med resultatet! Blommorna och bakgrunden har alla fått sig lite stänk av glimmermist. Bankade brads, krulleduttråd och en stämplad, stansad och krackeleringslackad fjäril (fjärilsstämpel från Inkywings som sen är stansad med en fjärilsstans).

Jag blev jättenöjd med kortet och gillar verkligen att skapa i den här stilen!

Kortet är till en utmaning på Svensk Scrapbooking som går ut på att lifta Månadens Medlem. Läs mer om utmaningen på Svensk Scrapbooking, och dit kommer du genom att klicka här!
Min lift är efter en LO skapad av Coffeaddicted.

4 kommentarer:

 1. Trevlig midsommar, gumman!
  Kramiz

  SvaraRadera
 2. Men sååå snyggt kort!!! Att jag missat din blogg förut... Hit kommer jag gärna tillbaka.

  Kram
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Helt underbart fint kort!
  Hoppas du orkade pyssla lite i midsommar, trots att du inte var kry.
  Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det gör mig jätteglad!