söndag 28 juni 2009

Studentkort - exploding box

För några veckor sedan tog en av mina systersöner studenten. Det var systerson nummer två i ordningen. Redan förra året så ansåg hans klass att om treorna kunde ha champangefrukost på studenten, så kunde de ha ölfrukost när de slutade tvåan. På något sätt så känns det som att det satt standarden för årets studentvecka. Mer om det i slutet av inlägget.

Kvällen innan studenten så var det dags att göra studentkortet. Naturligtvis så kunde jag inte nöja mig med ett helt vanligt kort, utan fick för mig att göra en exploding box, som jag aldrig gjort tidigare.

Jag satt uppe till halvtre på natten, och det kändes det faktiskt värt! Jobbet med blommorna tog en enorm tid! Jag hade inga gula rosor, så jag färglade vita rosor med distressrefill blandat med lite glittrande vattenfärg.

Papperen från Maja Design passade perfekt!

Den söta lilla studentnallen köpte jag på Blomsterlandet. Där köpte jag också en bit oasis, som jag skar till och limmade fast på locket, och stack alla rosor i.

Locket har tagits av och boxen har "exploderat"¨.

Alla fyra tags är utdragna. "Blommorna" i mitten var själva studentpresenten.

Den söta hÄnglarpojken som släpptes i Morkarla, har fått en studentmössa på sig (från studenthÄngeln).

Studenten har gått Entreprenör på John Bauer.

En liten hälsning från moster.

"Lite reklam" som studenten sa.

Så här såg han ut, direkt efter utspringet, vår student. Sista veckan tog hårt. Plus fyra kg hörde jag, och en dålig hy på köpet. Så går det när man festar en vecka i streck! :)

Även om han är himla fin nu, så var han grymt söt som liten! Kan liksom inte förstå hur han blev så stor, så fort! Jag fyllde ju femton år den dagen han föddes, och det kan väl ändå inte vara mer än en sex-sju år sen? Barn tar verkligen studenten i unga år numer! :D

7 kommentarer:

 1. Hei Sofia

  Tusen takk for koselig hilsen i bloggen min. Det var så koselig å hilse på deg og Åsa i helgen. Tusen takk for at dere kom bort til pysselplassen vi satt ved.

  WOW for et superfint studentkort. Aldeles herlig, både farger og alle detaljene. Herlig!

  Ha det så fint Sofie, så sees vi sikkert på våre blogaround runder fremover ;-)

  Klem fra Anita

  SvaraRadera
 2. shit så snygg låda/box....tokgillar den.

  SvaraRadera
 3. Åh super fint.
  Vilket lagt du har lagt ner.
  Ser så himla fin och välgjord ut.

  SvaraRadera
 4. Vilken fin box, gillar blombollen ovanpå.
  Javisst var det varmt i lokalen i Leksand men vad står man inte ut med för pysslet ;)
  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Oj vilket fint och välarbetat kort du har gjort! Snyggt in i minsta detalj. Jag beundrar verkligen din tålmodihet och nogrannhet. Smart att färga rosorna!

  kram från Anki

  SvaraRadera
 6. Men duuu, det var ju himla smart det där med oasisbollen! *antecknar* Jättevackert och välarbetat, precis som allt du gör. Kram!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det gör mig jätteglad!