måndag 8 april 2013

Copic Marker Sverige - Utmaning #1 "Glädje" samt Scrap and Pearl-eventet

Det är så himla roligt att vi har en ny inspirationsblogg, Copic Marker Sverige, tycker jag! Flera av mina närmaste pysselvänner har en plats i teamet och jag kan säga att jag ångrar lite att jag inte ens sökte... Samtidigt så skulle jag ha haft världens prestationsångest om jag hade haft turen att ingå i ett team med de duktiga tjejer som fick en plats. Ett härligt gäng är det! Det ska bli superkul att följa bloggen och se hur den utvecklas, samt förstås att delta i utmaningarna.

Här kommer mitt bidrag till Copic Marker Sveriges första utmaning. Man ska följa en skiss och skapa på temat "Glädje". Mer information om utmaningen hittar du här.

Jag valde ett underbart motiv från Saturated Canary. Jag älskar Kristas fina stämplar!  Glada färger med mönsterpapper från Bo Bunny (en av mina absoluta favoritmärken på papper). Tyvärr så har jag inte skrivit upp vilka färger jag har färglagt med. Måste bättra mig på den punkten! Tror att jag nog kan gissa flera av färgerna jag valt, så jag skriver upp de jag är någorlunda säkra på: 

Rosa: R81, 83 och 85
Hår: E13, 15, 18 
Hud: E000, 00, 11 (Plus en R, troligtvis 20)
Gräs: G21, 94, 99, YG63
Himmel: BG0000, 000





I helgen så har jag varit på det stora eventet i Annexet, Globen, Scrap and Pearl. Wow, vilket event!

Vår resa började på fredagen då Jessica kom och hämtade mig. Vi kom mitt i rusningen, så att köra från Sollentuna till Johanneshov (Globen) tog bra mycket längre tid än normalt. Trafiken på E4 söderut stod stilla! Det lättade inte förrän vi kom ut på Essingeleden och då var det fortfarande massor av trafik, men det rullade i alla fall. Vid Globen byggs det för fullt, så vi hade lite problem med att hitta rätt. Väl incheckade så käkade vi medhavd tidig middag och gick sen ut för att kolla in Globen köpcentrum. Inget vidare centrum, så det blev inte mycket shoppat.

På kvällen kom även Lisa och Åsa fram till hotellet och vi träffades i vårt rum för att äta världens godaste plockmat som Jessica fixat samt lite gott rödvin till det. Vi hade tänkt färglägga lite, så Åsa (proooooffs på färgläggning med Copics) fick visa oss lite hur man färglägger hår. De andra två tjejerna har redan övat på det med Åsa, men för mig var det premiär. Den dåliga arbetsställningen (låååga soffbord), vin, mat och trevligt sällskap gjorde att vi bara färglade hår innan vi lade målningen åt sidan och umgicks istället.

Lördagen kom och sömnen hade varit usel på natten. Bästa minnet från morgonen måste ha varit när en i personalen klev ur hissen och såg den ansamling av otåliga pysslare som stod och väntade på att bli insläppta till frukostbuffén. Hon tappade hakan, minst sagt. :) Efter frukost så var det dags att köa utanför Annexet och otåligt vänta på att bli insläppa. Vi hittade bra platser vid ett av de yttre borden. Skönt att ha gott om plats bakom sig! Det var bra ordnat med platser och helt okej utrymme på pysselborden.

Det var ett väldigt bra utbud av butiker på plats, och mitt Visakort gick för högtryck. Det hade annonserats om att många butiker inte tog kort, så jag hade även laddat med kontanter. Både kontanter och Visakort tömdes. (Nåja, inte riktigt, men nära på. ;) )

Eftersom det inte var några utmaningar, så hade jag lite trögt att komma igång. Men tänk att ha en utmaning där det kanske skulle vara 500 bidrag, hur skulle det kunna lösas på ett smidigt sätt?? Jag kom i alla fall igång med bidraget här ovan och fortsatte sedan med en till nät-utmaning och ett kommande DT-alster.

På kvällen så träffades vi åter i vårt rum för att äta resterna av plockmaten och dricka upp resten av vinet. :) Återigen en natt med dålig sömn. Man sover helt enkelt bäst i sin egen säng!

Söndagen kom, och så även den fortsatta shoppingen. Jag fick ett kort gjort under söndagen, så totalt tre alster blev gjorda under helgen. Jag och Jessica deltog i Åsas färgläggningskurs och jag fick en WOW-upplevelse när det gäller färgläggning av hår. Åsa är så himla proffsig, duktig och givmild med superbra tips gällande hennes passion, färgläggning. Jag längtar till nästa tillfälle jag har att gå en kurs med henne.

På söndagen var även goa Anna med, så efter kursen när Åsa och Lisa åkte hemåt så bytte jag och Jessica plats i lokalen så att vi satt vid Anna och hennes pysselsällskap. Vi hade jättetrevligt, men jag orkade inte packa upp igen, så jag umgicks bara.

Helgen led mot sitt slut och jag och Jessica styrde hemåt.

TUSEN TACK för denna helg, alla inblandade! Jag har haft det toppen!!


Mitt pysselsällskap uppifrån. Jessica, Åsa (som var med mig och fotade), Lisa, samt Fruarna Lilja (Milo och Anna). TACK tjejer för en fantastisk helg! (Tomma platsen till vänster om Jessica var min plats.)


18 kommentarer:

  1. Så fint kort Sofia!
    Men varför i hela världen sökte inte du DT plats? Du är ju grym på färgläggning. Jag sökte inte heller (mer förklarligt). Vi kanske ska starta en egen grupp? "Vi som inte sökte" ;)
    Det var roligt att träffas, hoppas vi ses snart igen!
    Kram Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Mari - vi får starta den där gruppen! ;) Men, de har fått ihop ett fantastiskt team, och den stora fördelen med att INTE vara med i teamet (det vill säga om man ens haft den stora lyckan att bli utvald, ja, om man hade sökt ;) ) är ju att man kan delta i deras roliga utmaningar! :)
      Kram, Sofia

      Radera
  2. Underbart fint kort och du verkar ha haft det riktigt trevligt i Globen.

    Kram Isabelle

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tusen Tack, Isabelle! Det var supertrevligt i Globen! Fortfarande scrapbakis dock, så packningen står orörd i hallen. :)

      Kram, Sofia

      Radera
  3. Vilken mysig läsning. Härligt att ha en hel helg bortifrån även om sömnen blev dålig.
    Stor kram till dig du söta.
    Vilket fint kort, du e så proffsig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och tack, goa Stephi! Hoppas att vi ses snart igen!

      Kram, Sofia

      Radera
  4. ÅHH det låter som du har haft en riktigt härlig helg i Globen :)
    Detta kortet är ju bara såå underbart, gillar ju dessa stämplar och denna är ju bara sååå himla söt med lilla söta skölpaddan i handen, PUH fick HA begär, måste nog köpas ;)
    Såå superfint färglagt och snyggt med lager på lager av papper, ME LIKE!!

    KRAM MAJSAN

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket, Majsan! Träffen var toppen! Stämpeln är verkligen riktigt söööt!
      Kram, Sofia

      Radera
  5. Hej kompis, kul att du ville var med i vår första utmaning med ditt fantastiska kort.
    Kramis

    SvaraRadera
  6. Superfint kort!! O fin tolkning av min första skissutmaning på CMS-bloggen, kul att du är med!

    Låter som du har haft en härlig helg! Synd att det är ett år till nästa gång :-)

    /Christina, DT CMS

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, Christina! Gillade skissen, jätterolig att skapa efter! "Bara" elva månader till nästa Annexetträff - fast flera andra "mindre" träffar innan dess som tur är. :)

      Kram, Sofia

      Radera
  7. Hej kompis!!
    Tack för trevligt sällskap i helgen.

    Kikade även in här för att säga tak för att du är med i CMS första utmaning! Tycker inte du har nått att skämmas för i din målning, det är otroligt snyggt och jag gillar skarpt hur du fått fram gräs och moln så bra runt motivet.

    /Lisa DT - http://copicmarkersverige.blogspot.se/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack kompis! Det är verkligen väldigt kul att ni tar er tiden att kommentera utmaningsbidragen! :) Tack för målnings-komplimangerna. Måste öva lite mer på hår a la Åsa. Blev en liten "aha-upplevelse" på färgläggningskursen (så jag kom precis på att jag måste fråga dig om motiven). Tack själv för en superhelg! Kram, Sofia

      Radera
  8. Vilket härligt kort du gjort! Väldigt fint färglagt och jag gillar starkt hur du har målat bakgrunden. Dessutom en jättefin tolkning på skissen :)
    Kul att du deltar med utmaningen hos oss på Copic Marker Sverige!
    Rozzan

    SvaraRadera
  9. Åhhhh, tusen TACK för de fina orden vännen!! En extra kram till dig!!

    Och tack för en underbar helg!!

    Vad kul att du hoppade på vår första utmaning. Jag har ju dessutom fått äran att se kortet live, och det är helt underbart!! Och jag tycker du gjort håret alldeles fantastiskt jag...

    / Åsa (DT Copic Marker Sverige)

    SvaraRadera
  10. Underbart kort vännen!!! Du är sjukt duktig söta du :-D Fantastisk färgläggning måste jag säga!!! Tack för att du är med i vår första utmaning hos CMS!

    Kramis
    Linda

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det gör mig jätteglad!