måndag 24 november 2008

Dalapysslingen - massor av nyskapat!

I helgen har jag varit på Dalapysslingen i Laknäs, Tällberg. Jag var där för andra gången, och jag älskar verkligen de där träffarna! Bystugan i Laknäs ligger så himla fint! Det är en perfekt lokal för träffar. Den här gången erbjöds övernattning och två dagars pyssel. Självklart nappade jag på det! Vi var fyra stycken som övernattade i bystugan. På lördagen var vi 20 som pysslade, och på söndagen så var vi 10. De övriga sex (de som inte övernattade) bodde i närheten och sov hemma.

Lisa och Anna-Lena bjöd på jättegod mat och gott fika! Utlottningspriser till alla som var med (skänkta av Lisa och Anna-Lena, plus diverse företag). Jag vann en "lunchlåda" och ett ark med bokstavs-diecuts som var skänkt av Anna-Lena. Den lilla lunchlådan blir perfekt att förvara lite utstansat i!

Så till de skapelser jag hann med under helgen. De kommer lite huller om buller. :)

Julkort med underbar stämpel från Reprint (finns hos Katscrap) och papper från Maja design och Bazzill. Den fina biljetten kommer från Inkywings. Jag har stämplat med distressdyna och sprayat glimmermist över.

Julkort med hÄngel från förra årets julkit. Jag missade det (hade ju precis börjat kortmaka då) och köpte två julstämplar som styckesstämplar någon gång i våras. Mönsterpapper från Maja design och biljett från Inkywings. Färglagt med oerhört prisvärda vattenfärger från Inkywings. 59kr för 16 färger som glittrade lika mycket som twinklings. Jag har använt distressrefill till hudfärg och även till pallen.

Ett till julkort med samma hÄngel som ovan. Färglagt med distresser. Tagen av mönsterpapper är från Basic Gray och mönsterpapperet med pepparkakor är från 3ndydesign (nya favoriter för mig). Biljetten från Inkywings och snöstjärnan har min Sillhouette skurit ut åt mig, så har jag embossat den sedan med vitt och silvrigt embossingpulver.

Mitt alster skapat med tävlingskitet. Det var skönt att det inte var några tävlingar denna gång, förutom just denna med tävlingskitet då. Det var utlottningsvinster, så alla hade lika stor chans att vinna. Mönsterpapperen är från Basic Gray. Man fick lägga till foto eller stämpel, färgprodukter och limprodukter. Jag stansade God Jul med mitt precis nyinköpta QuicKutz-alfabete (köpte det av Inkywings på träffen). Tror att det heter Rollerskates, men jag är inte helt säker. Blomman är inspirerad av SasSa's fina blommor. I mitten sitter guldiga halvpärlor som ingick i tävlingskitet (allt utom Magnoliastämpeln ingick i kitet).

Julkort med stämpel från Reprint (finns hos Katscrap ifall den inte är slutsåld redan). Stämplat med distress. Likadan blomma som ovan, men med annan dekoration i mitten. De underbara mönsterpapperen är från 3ndydesign (finns hos Katscrap).

Ville utmana mig själv genom att göra ett julkort i rosa. Vet inte om det blev ett julkort precis, utan kanske mer ett vinterkort. Papperen kommer från ett block med 6''-papper som jag har köpt hos Katscrap. Tror att det är från MM, men är inte helt säker just nu. Snöstjärnorna är utskrivna med Sillhouetten och sedan embossade med vitt och silvrigt embossingpulver. Hydrangeorna är också embossade med vitt och silvrigt embossingpulver. Under stämpelmotivet (från Magnolia) sitter två ramar som jag har stansat ut med Spellbinders Nestabilities som jag köpte hos Inkywings på träffen. Motivet är färglagt med distresser och rosa twinklings.

Ett väldigt enkelt kort, som jag fortfarande inte känner mig "klar" med. Bestämde mig för att göra ett kort utan blommor och med minimalt med dekorationer. Lite blommor finns där ju ändå, i och med att jag använt embossingfolder från Cuttlebug, men inga "riktiga" blommor. Stämpelmotivet är från Whiff of Joy och köpt hos Katscrap (tyvärr slut i lager). Färlagt med distresser.

Julkort/julask. Höjden är 1 tum, och där finns plats för en liten julklapp. Det här alstret var det sista jag gjorde, och det blev lite stressigt eftersom folk runt om kring hade börjat plocka ihop. Det var egentligen ingen panik, men jag kunde inte låta bli att stressa klart ändå. Mönsterpapperet är från underbara 3ndypapir (finns hos Katscrap). Stämpeln från Reprint är stämplad med ljuuuuus blå dyna och blå chalk (försökte få den lite mörkare med chalken, men lyckades ju inte så lysande) på papper som jag sprayat med vit glimmermist. Swirlen är målad i vit akrylfärg och blå akrylfärg "glaze" samt lite stickles. I hörnen sitter vita halvpärlor från Inkywings.

Det alster jag blev mest nöjd med kommer här! :) En ask till årets tryfflar. Jag brukar göra någon sorts tryffel till varje jul sedan några år tillbaka. I år så tänkte jag att de skulle få bo i en fin ask. Motivet färglagt med de oerhört prisvärda glittriga vattenfärgerna från Inkywings, samt distressrefiller. Motivet är från hÄnglar och stÄnglars julkollektion från förra året (dvs den andra av de styckesstämplar jag köpte i våras). Papper från 3ndypapir. Snöstjärnor och hydrangeor är embossade med vitt och silvrigt embossingpulver. Den fina nålen med filigree har jag fyndat på Plantagen bland juldekorationerna. Biljetten är från Inkywings (vi fick ett A5 med användbara biljetter i tävlingskitet).

Phu, det var allt från denna underbara helg! Jag längtar redan till nästa träff, som blir om två veckor här hemma. Jag ordnar träff i vår kvarterslokal för 10 deltagare. Det ska verkligen bli jätteroligt!! Sen är det lugnt med träffar fram till april. Måste nog leta reda på någon träff i januari-februari, för jag klarar mig nog inte ända till april. :)

Om du har orkat titta och läsa ända hit, så lämna gärna en kommentar innan du kilar vidare. Kommentarer gör mig jätteglad!! :)


12 kommentarer:

 1. Hittar bara ett ord just nu och det är - WOW!

  SvaraRadera
 2. Vad mycket fint du hann med att göra!

  Vad bra att ni haft kul.

  Kram

  Ann-Louice

  SvaraRadera
 3. Så många jättefina julkort!!

  Jag har blivit inspirerad av massa detaljer! Tack för sådan fin inspiration!
  /Maria

  SvaraRadera
 4. Hej Sofia! Känner ju igen alla dina alster eftersom jag sneglade friskt åt höger:) Hoppas du tog dig hem säkert i snövädret!
  Kram /Ingrid Larsdotter

  SvaraRadera
 5. Vilka otroligt vackra kort, allihopa!!!
  Och olika stilar också, jag har lätt att fastna i samma stil.
  Full poäng :)
  /Elisabet från rest.skolan

  SvaraRadera
 6. Psst..nu har jag hittat flera ord -är du hemma på lördag eftermiddag? Ska nämligen ner o hämta sänggavel på Öster, är fikasugen!

  SvaraRadera
 7. Hej Sofia, Vad många fina kort du har gjort. Ja, om du vill ha tips för träffa så kan du titta in på stämpelbodens webb sida. De ska ha en scrapmara i februari. Jag har varit med två och det var jätte roligt. Jag hann inte göra mycket. Men att träffa så många medscrapare är ju roligt i sig. Ha det bra.
  Kram
  Christine

  SvaraRadera
 8. Vad du hunnit med. Masor av fina kort.
  Snart ses vi!
  Betalt i dag. =0P
  Kramiz

  SvaraRadera
 9. Massor av fint har du gjort! Askarna var ju bara FÖR FINA!! Vill ha allt!!!
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 10. jätte monga fina kort du har här i bloggen!

  SvaraRadera
 11. Så många UNDERBARA kort!! :-)
  Vilken inspiration du delar med dig av!

  SvaraRadera
 12. Hej Så många fina kort. Gillar det översta.

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det gör mig jätteglad!