onsdag 24 september 2008

Eid-kort

Bra kamera - dålig fotograf. Jag måste verkligen lära mig att ta bättre foton med min fina kamera. Dessutom så vill jag lära mig photoshop. Just nu så autokorrigerar jag fotona i Microsoft Office Picture Manager, samt beskär och förminskar dem. Ibland så blir det knalljust med autokorrigering, så då får det var som det var.

Idag var det väldigt dåligt ljus ute när jag fotade. Skuggigt och skumt. Nu verkar solen ha kikat fram, så jag ska gå ut och fota om det andra kortet, för det blev inte alls bra tidigare i morse. Det här får däremot duga. Orkar inte fota om båda.

Jag har hittat beskrivningen på mappkort i bloggen Sukkersött! Finna massa fint där! http://sukkersott.blogspot.com/

Moskéstämpeln kommer från Stamp Fransisco. Jag och en kompis beställde tillsammans efter att hon hittat sidan. Min älskling är muslim, och gör just nu Ramadan och kommer om ca en vecka fira Eid (festen som avslutar Ramadan, lilla Eid, stora Eid kommer tio veckor senare).

Kortet uppvikt. "Bilden" med tinnar och torn är Shahada - den muslimska trosbekännelsen. Det arabiska skriftspråket är så vackert tycker jag, och här är det skrivet som ett konstverk. Trosbekännelsen lyder "Det finns ingen Gud utom Gud, och Mohammed är hans profet."


Fliken där jag ska skriva min hälsning är utdragen.

Så här ser fliken ut. Jag har färgat cardstock med distressdynor och chalk, och sedan sprayat glimmermist över.

Baksidan. Den fina bannern med hjärtat är från senaste hÄnglarpaketet. Hjärtat är målat i rosa, men det syns inte på fotot. Tagen är målad med promarker "vanilla". Det blev för ljust foto för att färgen ska återges tyvärr.

3 kommentarer:

 1. Vilka fina mappkort och vilka läckra stämplar.

  Får nog köpa en embossfön jag med...trots att de låter så gräsligt :-D

  Tänk att jag aldrig testat det ännu.

  Nästa projekt blir att testa dessa mappkort.

  Kram

  SvaraRadera
 2. rebecka/bleckvar24 september 2008 14:49

  jättefint kort ju! :d

  SvaraRadera
 3. Supervackert!!!!
  Underbara färger!!

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det gör mig jätteglad!