söndag 20 april 2008

Scrapträff i Laknäs

Igår var jag och Anki på scrapträff i Laknäs hela dagen! Jag åkte hemifrån vid 7:45 och efter att ha tankat både bil och plånbok så styrde jag min bil mot Falun och Anki. Jag kom fram till Anki i princip exakt klockan 9:00 vilket vi hade bestämt. Efter att ha träffat Ankis tre pojkar (en vuxen och två småttingar) så tog vi hennes bil till Laknäs. Vi kom fram klockan 10:00, även det exakt som planerat. Vi fick jättebra platser på ett hörn, så vi hade full koll på alla pysslare. :)

Välkomstbrevet och ett tillhörande välkomstkit mötte oss.

Min pysselplats! Jag hade redan hunnit köpa stompf och krackeleringslack av Inkywings. Välkomstkitet ligger under och även i högen till höger i bild.

Sådärja, här syns att jag har varit produktiv. Om det hade varit samma ordning som på morgonen så hade jag blivit orolig.

Här huserade jag och Anki. Vänsterhänta Anki till vänster och högerhänta Sofia till höger. Jättesmart placering av Anki, så vi slapp krocka med armarna, trots att vi satt så nära varann.

Röstning av alstren som blivit till av välkomstkitet. Jag kunde inte få ihop vare sig LO eller kort av papperen, så jag satsade på altered. Man fick inte lägga till någon stämpel till kitet, så då låste jag mig! Jag lade välkomstkitet åt sidan och gjorde ett kort efter en skiss först, och kom då på den briljanta idén att göra en korg av kitet. (Tussan hade gjort en jättefin korg i Morkarla, så min idé väcktes nog därifrån tror jag.)

Så här ser korgen ut. Jag blev jättenöjd med den, speciellt som det var mitt första försök!

Närbild av korgen. Jag flätade ihop korgen med två garn som följde med i kitet. Bradsen gillar jag jättemycket, antik stil på dem. Det prickiga papperet är också jättefint tycker jag!

Det här var det första kortet jag gjorde. Jag höll på med det ganska länge, och blev riktigt nöjd. Jag har färglagt med ProMarkers och polychromos med lösningsmedel. De underbara papperen är från Daisy Bucket från Katscrap förstås.

Närbild på texten, lackad med krackeleringslack.

Stämpeln sitter på 3d-kuddar. Och vet ni? Jag VANN den här utmaningen som avgjordes med omröstning!!! Så himla roligt! Jag blev verkligen superglad! Jag vann en monterad stämpel med två blommor, en stor mörkbrun chalk, en stämpelrengöring och en bok om stämpling som hette "Beyond the basics". Det var massor av text på engelska i den, så jag ska verkligen ta mig tid att läsa om lite nya skojjiga tekniker! Priset var sponsrat av Lisa på Inkywings!! Stort TACK!!! Och jättetack till alla som röstade på mitt kort!

Det här kortet blev snabbgjort då Lisa deklarerade att det var 45 minuter kvar till utmaningarna skulle vara inlämnade. Det kändes lite fel att snabbgöra ett kort, för det skulle handla om Tacksamhet, med det som hände lilla Engla i minnet. Motivet hade jag färglagt redan, och valde ett papper från Daisy Bucket som jag tyckte passade till. Jag hade lite svårt att få in tacksamheten, men jag tänkte på min älskling (som jag saknar så himla mycket) och jag är oerhört tacksam för att han finns i mitt liv.

Detaljbild. Jag monterade stämpelmotivet på en stor blomma som jag köpte av Inkywings på mässan i Avesta. Det var den minsta storleken i setet. Köpte en hink med stora blommor, tre jättestora, och tre stora i varje färg. De är superhärliga!!

Mitt sista alster för dagen (fast det visste jag ju inte när jag började med det) fick bli en LO. Jag hade gjort kort, altered, kort så då var det dags för en LO tyckte jag. Jag hade bara tre kort med mig, detta och två kort på mig själv. Jag visste direkt att jag ville göra en LO med mig och A när jag köpte det här härliga papperet från Imaginice. (Också hos Katscrap förstås.)

De fina thickersen fick jag av Katja efter Avestamässan. Jag har inte riktigt blivit imponerad av dem tidigare, för det är ju så lätt att stansa ut själv med Cuttlebuggen. Men men, jag är nog FAST!! :D Helt underbara att jobba med! Blommorna är också från Katscrap och säljs tillsammans med gula och gröna blommor också. Superfina! En av mina absoluta favoritblommor!


Charmsen köpte jag av Anna-Lena på Scraphönan. Tråden kom nog i utmaningspaketet tror jag. Den låg i alla fall på mitt bord och färgen passade jättebra till LO'n. Tagen innehåller dold journaling och är nedstucken under fotomattan. Stämplat blomman med en clearstamp (från Katscrap, vad trodde ni? *fniss*) och pink pastel-chalk.

TACK alla för en fantastisk heldag, speciellt till min pysselkompis Anki och till Anna-Lena och Lisa som ordnade allt så bra för oss!

Och tack till er som har orkat läsa ända hit - glöm inte att lämna en kommentar innan du kilar vidare! ;)

Kram, Sofia

12 kommentarer:

  1. Vilka fina grejer! Jag blir så avundsjuk. Det verkar som det var en trevlig dag och kväll.

    Ha det gott!

    Katrin

    SvaraRadera
  2. Jättefina alster! Och det är klart att du vann omröstningen med det där bidraget :-)

    SvaraRadera
  3. ÅÅ vad kul ni verkar ha haft *avis*
    Fina alster du fått till & vad kul att sitta & scrappa sådär utan störande moment =)
    Grattis till vinsten,den var ju jättefin!!

    SvaraRadera
  4. Grattis till vinsten! =D
    Allt var fint med min favorit är layouten. Härligt foto och så fina färger. Håller med dig om att thickers är så kul att jobba med.

    SvaraRadera
  5. Och du har nog haft en lika lyckad helg som jag! har med varit på scrapträf .. i min blogg finns det jag gjorde ;) jätte mycket finnt du har huunnit med .. själv han jag 4 LO:s som jag bara är ssåååå super nöjd med ...

    SvaraRadera
  6. Tack själv! Åh vad roligt det var. Jag har inte orkat packa upp mina saker än och har inte fotat dem heller. Glömde att göra det igår också. Men jag har fina bilder på nån som sminkar sig. Men du, det kan väl aldrig vara vi som har stökat till det så där. Det msåte ha varit någon annan....

    Kram från Anki

    SvaraRadera
  7. Kul att se hur det går till på en träff, har varit för feg själv för att vara med på någon, ännu...

    Kanonfina saker du hann med att göra!

    SvaraRadera
  8. Jättefina grejer du gjort! Och jag förstår att du vann med fikakortet, det är helt underbart! Jag har aldrig varit på någon scrapträff men har anmält mig till en i september som www.handabeta.se ordnar i Stockholm. Jätteroligt att se bilder från er träff, då vet jag lite vad man har att se fram emot.

    Kram!

    SvaraRadera
  9. Vad duktig du är. så fina kort du gjort. =)

    SvaraRadera
  10. Hejsan...

    Trillade in hit till dig.

    JÄTTE fina grejer du gör *nickar*

    ha det så fint.
    Kram Gurkiss

    SvaraRadera
  11. Finfint Sofia!! Jättefina kort eller alster verkar det heta ;)
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  12. Super mycker snyggt hade du här i bloggen! Måste titta in fler gånger!
    Kram

    SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det gör mig jätteglad!