måndag 3 mars 2008

Pysselhörna

Nu har äntligen min pysselhörna blivit brukbar! Jag har gjort mina första två kort vid min nya hörna nu ikväll! Jag ska skaffa lite mer förvaring, men det fungerar bra som det är redan nu. Så skönt att slippa ha pysselsaker över hela vardagsrummet och även lite i köket.

Här har jag precis lagt papper på hyllorna. Hyllorna är skohyllor från IKEA och heter "Redd". Kostade bara 49 kr styck om jag inte minns fel! Perfekt till papper upp till A4 storlek, men tyvärr så är de precis för grunda för 12x12" papper. De vita vägghyllorna är också från IKEA och avsågade från 79 cm till 69 cm för att gå in. Vi ska nämligen få nya fönster, och då blir det foder runt fönstren. De nya fönstren blir givetvis vita! *jippi*

Strunta i att min sänglampa reflekteras i fönstret. Jag var medveten om det när jag tog fotot, men jag orkade inte släcka den. Jag undrar hur ofta min pysselhörna kommer att vara så här ren och organiserad!

Garderoben står direkt till höger om fönstret. Praktiskt att ha pappersstället inne i garderoben, så blir det nog inte lika dammigt. En del av sakerna som står i garderoben ska nog få komma ut och upp på diverse hyllor. Dessa hyllor har jag inte ännu, så därför står de kvar i garderoben. De står ju ganska bra där också, men kanske glömmer jag bort att använda en del av sakerna om jag inte har dem framför ögonen.

En "efterbild". Tagen för max tio minuter sedan. Nu har jag gjort två kort, burit in Cuttlebuggen och skärmaskinen (som stod i vardagsrummet) och även lyft upp de två LO's jag gjorde i Morkarla. Jag ska sätta in dem i album snart, men jag orkade inte gå de få stegen till köket för att hämta pärmarna. De ligger nämligen på köksbordet efter att pappa var här idag. Måste ju visa han vilka konstverk som ska komma till i min pysselhörna! Pappa var här och hjälpte mig med hyllorna. Att borra är något jag ogillar starkt! Okej i gipsskivor och så, men i tung betong, näää, det kan pappa få grejja!
Den högra LO'n gjorde jag ur tävlingskitet. Jag kom inte alls överens med papperen, så det fina kortet på A känns lite bortslösat. Men men, jag kan ju framkalla det fler gånger och scrappa det om och om igen. Den vänstra blev jag ganska nöjd med i alla fall. Det var så länge sedan jag scrappade så jag har nästan glömt bort hur man gör!
Jag tror att jag ska köpa en till sån där skohylla och två till såna där vita hyllor! Det blir nog bra! Man kan aldrig få för mycket förvaring!! Skulle i och för sig behöva lite bredare hyllor till en del burkar, men jag vet inte riktigt var jag ska sätta dem. Tål att tänkas på.
Och visstja, jag vet att jag inte har några gardiner. :D Jag hade vita längder förut, men det gick ju inte när bordsskivan (som egentligen är en dörr till ett högskåp, hittad i fyndhörnan på IKEA för endast 50 kr) kom dit. Jag tror att jag ska köpa en vit hissgardin, men jag har inte bestämt mig än.

11 kommentarer:

 1. Å så fint du har fått. Jag ska snart ta ett rejält tag i min hörna. men det är ju så svårt när man inte vet hur man vill ha det.

  Tänk på att dina papper på skohyllan väldigt lätt kan bli solblekta. Jag hade så här imin förra lägenhet och papprena blev förstörd av solen. Iof låg solen på hela dagarna där jag hade min förvaring, jag vet ju inte hur det är hos dig.

  Vart har du fått tag på den fina papperstället?

  SvaraRadera
 2. Men oj oj oj vad du jobbat och fått det fint! Roligt att det gick bra med de där skoställen som vi pratade om sist ;0)
  Skulle va kul att få hälsa på där inne nån gång
  *Kram*

  SvaraRadera
 3. Wow så fint Sofia! Där kommer du att uträtta storverk. Det är annat det än min "pysselhörna" som egentligen är ett bord att äta middag vid i vardagtsrummet. Det blir sällan middag där numera, för det är så fullt av grejer. Vågar inte ens visa upp eländet i bloggen. Du får se när vi åker till dalpysslingen. *längtar*

  Tack för tumhållningen förresten, det behövs om jag ska ha minsta lilla chans. Men söker inte du?

  SvaraRadera
 4. hej Sofia,
  Så fint du får det i din pysselhörna. Lite avis...
  Fick stämplarna idag. Än en gång tusen tack.
  ha det bra kanske vi ses i Avesta parke i april

  Jessica i Avesta

  SvaraRadera
 5. Vilken fint hobbyrum du har gjort iordning. Snygga förvaringsutrymmen och ljust och härligt!
  Det ser jätte trevligt ut!!!

  Må så gott!
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Så härligt ljust och fint. Inget som stör bara att skapa på. =0)

  SvaraRadera
 7. Tack och detsamma! Tur att man har förnuft att hjälpa=)
  Jag måste säga att jag är lite avundsjuk på din pysselhörna!!

  Kram

  SvaraRadera
 8. Hej hej. Det blev en D80, så nu ska här ut å fotas. Var på möte med Enköping Fotoklubb igår, så nu ska jag bli en rikitg nörd ;)
  Nejdå, men jag hoppas att få lära mig massa nytt.

  Tack för att jag fick låna din kamera. Kommer du till Avesta på träffen?

  // Johanna

  SvaraRadera
 9. Hej hej . gillar din scraping hörna !:) ser jätte mysigt ut där blir det nog mycket pyssel ..
  Blev väldigt imponerad av hur du har papprena i gaderoben verkligen en super ideé .---

  SvaraRadera
 10. Wow vad snyggt det blev i din hörna. Är riktigt sugen på att köpa de där skåpen jag oxå, riktigt smart Sofia.

  Kram

  SvaraRadera
 11. Vart har du fått tag på det där pappersstället?

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det gör mig jätteglad!