torsdag 21 juni 2012

Min stämpelförvaring

För några år sedan när min stämpelhög började växa sig för stor för att kunna hantera, så sökte jag den optimala förvaringen. Jag hittade den inte, utan gjorde en egen. Många laminerade ark att förvara sina stämplar på, men jag tyckte att det verkade otympligt. Andra hade sina stämplar i pärmar i fotofickor, vilket jag provade men inte gillade.

Så, jag gjorde min egen!

Jag köpte vanliga CD-lådor på IKEA (finns lite överallt, enkla i kartong med lock). Sen skar jag ut fyrkanter i 14x14cm. I överkant så skar jag flikar (3,5cm breda, om en cm ner på papperet) för att skriva vilka stämplar som finns på arket. Stämplade upp lagom många stämplar på framsidan (oftast två, men ministämplar och texter får ju plats många fler). Sen laminerade jag papperet, och skar bort överflödig plast med skärmaskinen. (Spara några mm på sidorna.)

 Framsidan, med de stämplade motiven.

På baksidan trycker jag fast stämpeln på motsvarande ställe där det är uppstämplat på framsidan.

Jag gillar min förvaring jättemycket, och visst tog det lite tid att göra den, men inte sååå fasligt lång tid. Håller man sedan efter och gör nya sidor vartefter man köper nya stämplar, så kräver det inte mycket jobb alls.

Jag har oftast en låda per tillverkare (nåja, till hÄnglar har jag tre lådor), men vissa udda stämplar har jag samlat i en bland-låda. Då har jag laminerat färgat papper att ha som avskiljare i lådan, mellan de olika tillverkarna.

Hoppas att någon kan inspireras av min förvaring!

4 kommentarer:

 1. Ja men detta verkar ju jättebra.....jag har ju tänkt göra nåt åt den ordning *o-ordn* det blivit bland mina efterhand som jag köpt lite nytt.
  Tack för tipset
  Ha en fin Midsommar
  Kram

  SvaraRadera
 2. Om jag är inspierad?! JA!! Tack för att du visade det här. Min förvaring ligger nu lager på lager vilket gör att jag får rota runt som sjutton. Får jobba på det här under sommaren känner jag. Jättebra tips! Tack

  SvaraRadera
 3. Det börjar bli oundvikligt detta med stämpelkaoset...Hoppas på en regnig sommar så skulle man kunna få till nåt lika fint som du gjort! ;-)
  Tack för tipset!
  Kram
  //Cattie

  SvaraRadera
 4. TACK för att du hjälpte mig att göra en sån här förvaring till alla mina hundra stämplar....det är guld värt och jag älskar det här sättet att förvara dem på.
  Kramar ♥

  SvaraRadera

Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar. Det gör mig jätteglad!